Eenvoudig te installeren in vrijwel elke stal

Het Dual waterbed is eenvoudig te installeren en past vrijwel in elke stal. De waterbedden worden in de gewenste lengte op rol aangeleverd. Na het afrollen wordt de mat op de 2 uiteinden vastgezet met RVS strippen en speciale RVS betonspijkers. Aan de voorkant wordt de mat vastgelegd met aluminium profielen en met de speciale RVS betonspijkers. Daarna wordt ieder waterbed individueel gevuld met water en is dan klaar voor gebruik. 

Het is aan te bevelen de montage over te laten aan gespecialseerde monteurs. 

Toepasmogelijkheden Dual waterbed

Voor zowel bij renovatie als nieuwbouw projecten kunnen alle soorten zwevende Boxafscheidingen en Paddenstoel boxen in combinatie met het Dual waterbed worden toegepast. De breedtes van de Dual waterbedden kan variëren van 1100, 1125, 1150, 1200, 1250, 1300, 1350 mm of breder op aanvraag.

Dual waterbedden zijn ook zonder aanpassing van uw stalinrichting te monteren op de grupstal.

Juiste positionering van de koe – de knieboom

De knieboom voeren wij standaard uit met Polyethyleen buis van 125 x 7,4 mm. Grotere maat buis is in overleg mogelijk. Om de koe zo goed mogelijk te positioneren is de juiste plaatsbepaling van de knieboom i.c.m. de schoftboom erg belangrijk. Dit houdt tevens de ligplaatsen schoner. Daarnaast word het z.g. lummelen in de box voorkomen, met de voorpoten in de box staan en de achterpoten staan op de mestgang, omdat de koe durft te gaan liggen en kan goed opstaan.

Heeft u vragen over installatie mogelijkheden van de Dual waterbedden op uw bedrijf, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor nadere informatie.

Installatiefilm Dual waterbedden