Water vloeit weg als er druk op uitgeoefend wordt. Daardoor kan een koe, als ze ligt, alsnog met de hakken op de harde ondergrond terecht komen. Door de 2-compartimenten constructie wordt dit voorkomen. Het water in het achterste compartiment blijft volledig op haar plek en blijft de koe dragen. Het ligcomfort, door deze constructie, is vergelijkbaar met hoe een boot in het water ligt. Geheel vrij van de harde ondergrond, volledig ondersteunt, geen drukpunten, dus koecomfort in optima forma!

Temperatuur

De praktijk wijst uit dat hoe warmer een koe ligt, hoe meer melk ze gaat uitliggen. Het Dual waterbed voorkomt dit. In de zomer is de temperatuur van het onderliggende beton lager dan de omgevings-
temperatuur, waardoor veel warmte aan het waterbed onttrokken wordt en de koe dus koeler ligt. Er wordt dan minder melk uitgelegen en de box blijft schoner, met minder kans op besmetting.

Het koelere waterbed vermindert ook broei van de huid. Dit voorkomt kale plekken en daardoor verwonding van de huid, wat weer leidt tot minder ontstekingen en dus gezondere dieren. 

Wanneer de Dual waterbedden in gebruik zijn is er tijdens de winter geen kans op bevriezing van de waterbedden.

Materiaal

De Dual waterbedden zijn gemaakt van hoogwaardig rubber met een polyester “bewapening”. Dit geeft een zeer hoge mate van sterkte en duurzaamheid. Jaar na jaar zal het Dual waterbed in vorm gelijk blijven en dus ook jaar na jaar alle genoemde voordelen bieden.

Wilt u meer informatie over beschikbare maten en mogelijkheden voor uw stal? Neem dan contact met ons op.